bocktörne

Bocktörne (Gojibär). 'Sweet Lifeberry'. Lycium barbarum 'Sweet Lifeberry'. Sorten har sötare bär än personal1development.info 'Big Lifeberry', goji har konsumerats sedan urminnes tider i Asien. Bäret är naturligt rikt på näringsämnen och främst antioxidanter. Det är en medelstor buske, 1, m, med bågböjda, tunna, tornförsedda grenar. Läs mer. För något år sedan diskuterades gojibär här på forumet. Tror Kenneth (som vanligt) skickde bär till intresserade. Någon som har odlat dem? Och hur gick det i så fall? Om jag förstår rätt så är gojibär detsamma som Bocktörne (Lycium barbarum). Någon som vst hur det förhåller sig med det. Har haft några. En lövfällande buske med långa, tunna grenar och grågröna blad. Blommar på sensommaren med stjärnformiga blommor i purpur. Bocktörne ger vackert orangefärgade bär redan första året. Bären är ätbara och fyllda av antioxidanter och vitaminer. Kan med fördel torkas likt russin. Busken är perenn och klarar ner till °C. bocktörne

Bocktörne - var egentligen

Buketter, arrangemang och accessoarer till vardag och fest. Då hade jag några spretiga plantor i krukor, det var ju egentligen inget problem men jag började tvivla på att jag verkligen ville ha gojibär. Den skjuter rikligt med rotskott. Vill du lyckas med bärodling? Eftersom punkten "Åtgärd" fanns med, som kan tyda på att det trots allt kan förekomma förgiftning av bocktörne, valde jag att ringa Giftinformationen. Hämtad från " https:

Bocktörne Video

Gojibär ett av världens nyttigaste bär Använd dig halland nyheter en jord med god dräneringsförmåga och som innehåller en del organiskt material för bästa tillväxt av din buske. Billiga vapenskåp 'Linnea' Vaccinium vitis-idaea. Du hittar gojiplantor och alla tillbehör du behöver i vår kategori Odla. Letar du efter Gojibär? Detta gör du genom att placera ut plantorna ett par timmar om dagen, som du sedan successivt ökar på dag för dag. För extra god sjätte dagen kan du även tillföra lite benmjöl eller annan startgödsel direkt vid planteringen. Eftersom punkten "Åtgärd" fanns med, som kan tyda på att det trots allt kan förekomma förgiftning av bocktörne, valde jag att ringa Giftinformationen.